• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιουλίου 17, 2016

  Οι Παππούδες και οι Γιαγιάδες των ΚΑΠΗ Λαυρεωτικής στους παιδικούς σταθμούς  Στα πλαίσια του προγράμματος του Ν.Π.Δ.Δ. Κέφαλος «ο Παππούς και η Γιαγιά στον παιδικό» - που είχε προταθεί από την Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Κέφαλος κας. Δήμητρας Πάλλη με σκοπό την ευεργετική αλληλεπίδραση των γενεών - τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Λαυρεωτικής πραγματοποίησαν την τελευταία για αυτή την σχολική χρονιά επίσκεψη στους παιδικούς σταθμούς της Κερατέας και του Λαυρίου.


  Με μεγάλη προσμονή οι μικροί φίλοι του Παιδικού Σταθμού της Κερατέας υποδέχθηκαν τις Γιαγιάδες του ΚΑΠΗ Λαυρίου που παρουσίασαν κουκλοθέατρο και συγκεκριμένα το μύθο του Αισώπου «Το λιοντάρι και το ποντίκι». Κατά την διάρκεια της παράστασης, μικροί εθελοντές έπαιξαν κουκλοθέατρο με διάφορα ζώα του δάσους, παρέα με τις Γιαγιάδες. Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης έπαιξαν όλοι μαζί χωρισμένοι σε ομάδες λιονταριών και ποντικιών «Τα λιοντάρια που κοιμούνται» και έπειτα οι Γιαγιάδες μοίρασαν στους μικρούς γλυκίσματα.

  Τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού του Λαυρίου υποδέχθηκαν με καλοκαιρινά τραγούδια και όχι μόνο... τους Παππούδες και τις Γιαγιάδες του ΚΑΠΗ Κερατέας, οι οποίοι παρουσίασαν την παράσταση «Ο Γάμος του Καραγκιόζη» στο χειροποίητο μπερντέ τους. Στο τέλος της παράστασης μικροί και μεγάλοι τραγούδησαν και χόρεψαν το γνωστό τραγούδι του Δ. Σαββόπουλου «Σαν τον Καραγκιόζη». Έπειτα όλοι μαζί κατασκεύασαν φιγούρες με τον Καραγκιόζη, την Ασπασία, το Κολλητήρι, τον Χατζηαβάτη κ.α. ενώ οι Γιαγιάδες προσέφεραν λιχουδιές και δέχθηκαν προσκλήσεις από τα νήπια για την καλοκαιρινή τους γιορτή.

  Συμπερασματικά, η λειτουργία του προγράμματος για το σχολικό έτος 2015-2016 είχε πολλαπλά οφέλη τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους. Ενδεικτικά, τα νήπια αποκόμισαν γνώσεις, ευχάριστες εμπειρίες, ανάπτυξαν και ενίσχυσαν την αυτοπεποίθηση τους, αντιμετώπισαν φοβίες, συναναστράφηκαν με τους ηλικιωμένους ακολουθώντας κανόνες «καλής» συμπεριφοράς. Από την άλλη μεριά οι ηλικιωμένοι γεμίζουν ενέργεια, διατηρούν την πνευματική τους διαύγεια, αισθάνονται χρήσιμοι και ικανοί. Ο ρόλος του παππού και της γιαγιάς είναι απ’ τους πιο σημαντικούς στην διαμόρφωση της προσωπικότητας των νεώτερων γενεών, επιδρώντας, ως επί το πλείστον, θετικά στη ζωή τους.

  Έτσι, ευχόμαστε και υποσχόμαστε το πρόγραμμα «ο Παππούς και η Γιαγιά στον παιδικό» να συνεχιστεί την επόμενη σχολική χρονιά!!!


  kefalos.com.gr


  Item Reviewed: Οι Παππούδες και οι Γιαγιάδες των ΚΑΠΗ Λαυρεωτικής στους παιδικούς σταθμούς Rating: 5 Reviewed By: forkeratea