• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Σεπτεμβρίου 20, 2016

  Στο εξής δέσμευση καταθέσεων και από τους δήμους για χρέη δημοτών!

  Ξεκίνησε η δέσμευση καταθέσεων για χρέη δημοτών προς τους δήμους, πριν από το 2010. 
  Την αρχή έκανε ο δήμος Καρδίτσας.
  Όπως αναφέρει σε ενημερωτική επιστολή η δημοτική αρχή, όλοι οι οφειλέτες έχουν ειδοποιηθεί ηλεκτρονικά.
  Η δέσμευση των καταθέσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη προς τους δήμους προβλέπεται από το άρθρο 5 του Ν.4174/2013. Μόνον στο δήμο Καρδίτσας, υπάρχουν 15.000 οφειλέτες περίπου.
  Το μέτρο αναμένεται να εφαρμόσουν και άλλοι δήμοι σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα χρέη των οφειλετών προς τους δήμους ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ.

  Αναλυτικά η επιστολή του δημοτικού συμβουλίου Καρδίτσας:

  «Σας κοινοποιούμε, κατά τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν.4174/2013, τις εκκρεμείς οφειλές σας, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, επειδή δεν τις καταβάλατε στις προβλεπόμενες προθεσμίες εξόφλησης.
  Σας ενημερώνουμε επίσης ότι προχωρήσαμε και σε δέσμευση των όποιων καταθέσεων σας σε όλες τις Τράπεζες για το τμήμα των χρεών σας που δημιουργήθηκε από το 2010 και πριν.
  Σας παρακαλούμε να φροντίσετε για την τακτοποίηση των οφειλών σας το συντομότερο δυνατό είτε αποπληρώνοντάς το στο σύνολό του είτε, εάν αυτό είναι αδύνατο, κάνοντας αίτηση διακανονισμού της οφειλής στο Ταμείο του Δήμου με την οποία θα δεσμεύεστε στην εξυπηρέτηση του χρέους σας, πληρώνοντας κάθε μήνα το ποσό που μπορείτε ανάλογα με τις οικονομικές σας δυνατότητες.
  Στην περίπτωση αυτή θα προχωρήσουμε σε άρση της δέσμευσης των καταθέσεων σας.
  Εάν έχετε ήδη τακτοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο τις οφειλές σας, παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα ειδοποίηση.
  Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία μας.» 
  Την Παρασκευή 02.09.16 ο Δήμος Καρδίτσας απέστειλε τα πρώτα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια προς τους οφειλέτες δημότες του, με το κείμενο που αναγράφεται στην αρχή του παρόντος, ενώ υπήρχε επισυναπτόμενη η ατομική ειδοποίηση οφειλής του καθενός.
  διαβάστε περισσότερα στο news.gr


  Item Reviewed: Στο εξής δέσμευση καταθέσεων και από τους δήμους για χρέη δημοτών! Rating: 5 Reviewed By: Unknown