• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Δεκεμβρίου 29, 2016

  Σε πλήρη ετοιμότητα Περιφέρεια Αττικής για τον χιονιά. Έχει διαθέσει 1.000 τόνους αλάτι


  Μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει 1.000 τόνους αλάτι προκειμένου να παραμένει ανοικτό το κεντρικό οδικό δίκτυο ευθύνης της, ενώ παράλληλα έχει προμηθεύσει με αλάτι, κρίσιμης κοινωνικής σημασίας φορείς, όπως νοσοκομεία, στρατόπεδα καθώς και τις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ ΑΕ).

  Σε λευκό κλοιό η Αττική υποδέχθηκε τη σφοδρή επίθεση του χιονιά στις 4 τα ξημερώματα, με χιονοστρόβιλους και κατά τόπους ιδιαίτερα πυκνές χιονοπτώσεις, αλλά και ελαφρότερες σε όλη της την έκταση, ακόμη και στα παράλια.

  Ωστόσο, η προετοιμασία της πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και η άμεση και συνεχής ανταπόκριση του μηχανισμού της, δεν επέτρεψαν δυσχέρειες στην κυκλοφορία των οχημάτων.

  Κρατήθηκε ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο, ακόμη και στον παράδρομο του «κρίσιμου» σημείου της Μαλακάσας. Από το πρωί, όλο το δυναμικό των 35 εκχιονιστικών οχημάτων λειτουργεί για την διάνοιξη του οδικού δικτύου, με έμφαση στους ορεινούς δρόμους της Πάρνηθας, της Πεντέλης, του Διονύσου, της Κατεχάκη κ.α. Επίσης, κλήθηκαν για αποχιονισμό στον Κορυδαλλό και στην λεωφόρο Λαυρίου.

  Σημειώνεται ότι το 18μελές προσωπικό της υποστελεχωμένης -κατά 45 άτομα- Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, βρίσκεται από τη νύχτα διάσπαρτο στο δίκτυο συντονίζοντας τις ενέργειες διάνοιξης.

  «Καταφέραμε το καλύτερο δυνατόν» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΤΤ Ιωάννα Τσούπρα, προσθέτοντας: «Κρατήσαμε ανοιχτούς όλους τους δρόμους χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμη και στα Δερβενοχώρια». Ανέφερε επίσης, ότι 3-4 βαριά μηχανήματα, τύπου γκρέιτερ, βρίσκονται συνεχώς στην παλιά εθνική οδό, στη διαδρομή μεταξύ Βιλλίων - Πόρτο Γερμενού, διατηρώντας την ανοιχτή και ότι σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου ρίχνεται συνεχώς αλάτι.
  Item Reviewed: Σε πλήρη ετοιμότητα Περιφέρεια Αττικής για τον χιονιά. Έχει διαθέσει 1.000 τόνους αλάτι Rating: 5 Reviewed By: forkeratea