• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιανουαρίου 05, 2017

  Ο Δήμος Σαρωνικού βράβευσε τους νέους φοιτητές


  Καλύβια, 5/1/2017

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Σαρωνικού βράβευσε τους νέους φοιτητές, οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2016.

  Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο ειδικής εορταστικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου στα Καλύβια. Περισσότεροι από 140 επιτυχόντες μαθητές σχολείων του Δήμου, μαζί με τις οικογένειές τους, τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους, αλλά και πολλούς εκπροσώπους φορέων και μέλη της τοπικής κοινωνίας ήταν παρόντες στη γιορτή, δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, λίγο πριν το ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς.
  Την εκδήλωση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Σαρωνικού, η οποία έπαιξε  χριστουγεννιάτικες μελωδίες, υπό τη διεύθυνση του κ. Σπύρου Κόλλια. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, ο οποίος τόνισε ότι η βράβευση των επιτυχόντων φοιτητών έχει εξελιχθεί σε θεσμό, με ιδιαίτερη συμβολική σημασία.
  «Με τη γιορτή αυτή, επιθυμούμε να επιβραβεύσουμε τις πολυετείς προσπάθειες των μαθητών, των δασκάλων και των καθηγητών που υπηρετούν στα σχολεία μας, αλλά και των γονέων οι οποίοι στηρίζουν τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά τον αγώνα των παιδιών για την επίτευξη των στόχων τους» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Σωφρόνης.
  Ο Δήμαρχος Σαρωνικού αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις της Δημοτικής Αρχής για την άρτια συντήρηση και την ασφαλή λειτουργία των σχολικών κτιρίων, παρά την έλλειψη επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Σαρωνικού, τονίζοντας ότι «καταφέρνουμε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες όλοι μαζί, με συνεργασία και με κοινό στόχο, να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.»

  Απευθυνόμενος στους νέους φοιτητές, ο κ. Σωφρόνης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε υπερήφανοι για εσάς, τους νέους ανθρώπους που συνεχίζετε με πίστη και αφοσίωση να κυνηγάτε τα όνειρά σας. Όλοι εσείς, είστε οι νέοι πρεσβευτές του Δήμου μας στις σχολές όπου φοιτάτε. Είμαι βέβαιος ότι θα διαπρέψετε στο αντικείμενό σας και θα κάνετε, παράλληλα, γνωστό τον Δήμο μας, την παράδοση και την ιστορία του. Σας καλώ – και σας ζητώ – να αναλάβετε ενεργό ρόλο στα τοπικά πράγματα και να βοηθήσετε, με τις ιδέες και τις προτάσεις σας, στην προσπάθεια να βελτιώσουμε τον τόπο και την καθημερινότητά μας.»
  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών επαίνων και αναμνηστικών δώρων στους επιτυχόντες, από τον Δήμαρχο Σαρωνικού, κ. Γιώργο Σωφρόνη, τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, την Ένωση Γονέων του Δήμου Σαρωνικού και τους καθηγητές των σχολείων.
  Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μαίρη Κόλλια, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Σπύρος Δημητρίου, Σταμάτης Γκίνης και Ηλίας Μπουκοβάλας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, κ. Μανώλης Χαρίτος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων, Πρόεδροι Συλλόγων Γονέων, Διευθυντές Σχολείων και πολυάριθμοι δημότες.  Item Reviewed: Ο Δήμος Σαρωνικού βράβευσε τους νέους φοιτητές Rating: 5 Reviewed By: forkeratea