• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μαρτίου 14, 2017

  «25 χιλιόμετρα μόνο»: Έκθεση ζωγραφικής - γλυπτικής στο Κορωπί

  Είκοσι πέντε χιλιόμετρα από την Αθήνα μόλις, στο Κορωπί, στην αίθουσα πολιτισμού «Γιαπί», τέσσερις φίλοι και εικαστικοί, ο Άγγελος Αντωνόπουλος, ο Μιχάλης Μανουσάκης, ο Τάσος Μισούρας και ο Παναγιώτης Τανιμανίδης παντρεύουν τη γλυπτική με τη ζωγραφική.
  Χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά και υβριδικού τύπου τεχνικές, οι εν λόγω καλλιτέχνες κάνουν τέχνη υπαινικτική, ποικιλοτρόπως υπερρεαλιστική και επιχειρούν ένα παιχνίδι αυτογνωσίας που παίζει με το χρόνο, τις εμμονές της μνήμης και τις ανομολόγητες προσδοκίες.

  Ο Άγγελος Αντωνόπουλος σημειώνει: «Τα έργα που θα παρουσιάσω πραγματεύονται το πορτρέτο σαν έναν τόπο όπου ο θεατής έχει την δυνατότητα να εισχωρεί οπτικά εντός του, ανακαλύπτοντας απόκρυφες εικόνες και επιθυμίες του εικονιζόμενου προσώπου. Τα έργα έχουν κατασκευασθεί από διαφορετικά υλικά όπως ξύλο, μέταλλο, ακρυλικά, PVC, κλπ.».

  «Οι πρωταγωνιστές στις ζωγραφιές μου μοιάζουν με τους ξενύχτηδες που προσπαθούν ζαλισμένοι να συναρμολογήσουν τα σπαράγματα της μέρας τους ή να αναδυθούν λυτρωμένοι από την αγωνία για τα μελλούμενα» λέει ο Μ.Μανουσάκης για τα έργα του που συμμετέχουν στην έκθεση.

  Ο Τ.Μισούρας «μοιάζει να ζωγραφίζει εδώ και είκοσι χρόνια τη δική του εκδοχή της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων για ενηλίκους, σκοτεινή και γοτθική» λέει ο Θ.Μουτσόπουλος, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν «ζωγραφικό Τιμ Μπάρτον για σοβαρούς θεατές».

  Ο Π. Τανιμανίδης σημειώνει ότι θα παρουσιάσει την ενότητα των έργων: «Φώσφαλον- φώστηλον», «φώσφοβον- φώσμοιρων», «γυαλιά ηλίου, σταυραετών ερώτων... παλιά καλοκαίρια, κραυγαετών πιερότων... ρέστα στεγνωμένων υδρότων... παγίδες παιδικών μπισκότων...».

  Την οργάνωση της έκθεσης έχει αναλάβει η Δρ. Νίνα Φραγκοπούλου.

  Η έκθεση «25 χιλιόμετρα μόνο!» ξεκινά το Σάββατο 18 Μαρτίου στον χώρο πολιτισμού «Γιαπί» (τα εγκαίνια πραγματοποιούνται στις 19:30). Η έκθεση διαρκεί έως τις 22 Απριλίου.

  Χώρος πολιτισμού: Γιαπί (Ερμή Σουρλατζή 14, Κορωπί, τηλ: 2106627470). Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Παρασκευή: 17:00 - 21:00, Σάββατο: 12:00 – 20:00.

  Newsroom ΔΟΛ - news.in.gr


  Item Reviewed: «25 χιλιόμετρα μόνο»: Έκθεση ζωγραφικής - γλυπτικής στο Κορωπί Rating: 5 Reviewed By: Unknown