• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μαρτίου 31, 2017

  Δελτίο Τύπου των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Αττικής σχετικά με την Αναστολή προστίμων διοικητικής αποβολής στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Αττικής
  Αθήνα 30 Μαρτίου  2017
     Με τροπολογία που ψηφίστηκε  στο Κοινοβούλιο, κατόπιν πρωτοβουλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Αττικής Α. Μπαλτά, Ν. Αθανασίου, Π. Σκουρολιάκου, Γ. Πάντζα και Γ. Δέδε, αναστέλλεται η έκδοση, η βεβαίωση, η είσπραξη και η εκτέλεση Πρωτοκόλλων Διοικητικής Αποβολής, Καθορισμού Αποζημίωσης Αυθαίρετης Χρήσης και Επιβολής Ειδικής Αποζημίωσης που εκδόθηκαν από την ΕΤΑΔ -Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου για τους κατοίκους των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, μέχρι την κύρωση των οριστικών εγγράφων του Εθνικού Κτηματολογίου των ανωτέρω Δήμων.
     Η εν λόγω τροπολογία, η οποία κατατέθηκε κατόπιν συνεργασίας των βουλευτών με τον Δήμο Λαυρεωτικής και την τοπική κοινωνία, ανακουφίζει τους κατοίκους από ένα οξύτατο κοινωνικό πρόβλημα που τους ταλαιπωρούσε επί μακρόν, κρατώντας τους σε καθεστώς ομηρίας, εξαιτίας παράλειψης σχετικής διάταξης στον Ν. 719/77. Με τον νόμο αυτόν ξεκαθαρίζονται τα ιδιοκτησιακά ζητήματα των εκβολάδων και των σκωρίων για την πρώην Κοινότητα Κερατέας, χωρίς όμως να αναφέρονται οι σημερινοί Δήμοι Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, παρόλο που αυτοί συμπεριλαμβάνονταν στα διατακτικά των δικαστικών αποφάσεων και το τοπογραφικό διάγραμμα του 1972.
      Επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η Υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου δεσμεύτηκαν να προβούν άμεσα σε νομοθετική πρωτοβουλία για τη διευθέτηση του ζητήματος, με τροποποίηση των  διατάξεων του Ν. 719/77 προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι νυν Δήμοι Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.
     Στο βίντεο, ο βουλευτής Πάνος Σκουρολιάκος, υποστηρίζει την τροπολογία στην ολομέλεια της Βουλής, εκ μέρους όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Περιφέρειας Αττικής.  

  Νάσος Αθανασίου
  Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος
  Αριστείδης Μπαλτάς
  Γιώργος Πάντζας
  Γιάννης Δέδες

  Διαβάστε σχετικά:

  Ψηφίστηκε τροπολογία στη Βουλή για το μείζον πρόβλημα των ιδιοκτησιών της Λαυρεωτικής
  Μαρτίου 29, 2017

  Ψηφίστηκε τροπολογία στη Βουλή για το μείζον πρόβλημα των ιδιοκτησιών της Λαυρεωτικής

  Ψηφίστηκε σήμερα το απόγευμα στη Βουλή των Ελλήνων, τροπολογία με την οποία δίνεται λύση στο μείζον πρόβλημα που είχε δημιουργήσει η Κ.Υ...

  ΣΥΣΣΩΜΗ Η Κ.Ο. ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
  Μαρτίου 29, 2017

  ΣΥΣΣΩΜΗ Η Κ.Ο. ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

  Αθήνα, 29 Μαρτίου 2017 Εντελώς αιφνιδιαστικά, ιδιοκτήτες  στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρωτόκολλα δι...

  Αναστολή προστίμων για αυθαίρετα στο Λαύριο ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
  Μαρτίου 28, 2017

  Αναστολή προστίμων για αυθαίρετα στο Λαύριο ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

  Τροπολογία με την οποία αναστέλλεται η έκδοση, η βεβαίωση, η είσπραξη και η εκτέλεση Πρωτοκόλλων Διοικητικής Αποβολής, Πρωτοκόλλων Καθορ...  Item Reviewed: Δελτίο Τύπου των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Αττικής σχετικά με την Αναστολή προστίμων διοικητικής αποβολής στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού. Rating: 5 Reviewed By: forkeratea