• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μαρτίου 27, 2017

  Η εγκαταλειμμένη αεροπορική βάση Κερατέας (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)  Σε μια από τις δύο κορυφές του Πανείου όρους, στην Κερατέα, βρίσκεται το μικρό σύμπλεγμα κτηρίων και δομών που κάποτε στέγαζε την 350 ΜΟΙΡΑ ΝΙΚΗ(ΠΚΒ).

  Ιδρύθηκε το 1960 με τέσσερα Σμήνη Βλημάτων, τα οποία αναπτύχθηκαν στις θέσεις ΚΕΡΑΤΕΑ – ΥΜΗΤΤΟΣ – ΠΑΡΝΗΘΑ και ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ.

  Αποστολή της 350 Πτέρυγα Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΠΚΒ) είναι η διατήρηση υψηλού βαθμού ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας, με κατάλληλη οργάνωση, εκπαίδευση του προσωπικού και συντήρηση των μέσων και συστημάτων που διατίθενται, με σκοπό την ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή “Αμυντικών Επιχειρήσεων με την εκτέλεση Αποστολών Ενεργού Αεράμυνας και αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης” οποτεδήποτε απαιτηθεί, σύμφωνα με τα ισχύοντα σχέδια.

  Τον Ιούλιο 2005 ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση της Έδρας και της ΜΣΚΒ στην Αεροπορική Βάση Σέδες, στη Θεσσαλονίκη. Έκτοτε η βάση εγκαταλείφθηκε και παραδόθηκε στην ερήμωση.
  Η διαδρομή προς τη βάση γίνεται εύκολα με αμάξι ενώ η θέα αποζημιώνει τον επισκέπτη.  Item Reviewed: Η εγκαταλειμμένη αεροπορική βάση Κερατέας (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Rating: 5 Reviewed By: forkeratea