• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μαΐου 05, 2017

  Ενημερωτική συζήτηση στις Εργατικές Κατοικίες Λαυρίου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Παρών στις Εργατικές Κατοικίες Λαυρίου με το Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας ήταν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς
  Στην ενημερωτική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις Εργατικές Κατοικίες Λαυρίου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.
  Στη συνάντηση, ο Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας και οι συνεργάτες του κκ. Μ. Μουζάλας και Π.Αντωνάκος, εξήγγειλαν την εφαρμογή Υπουργικής Απόφασης της Υπουργού Εργασίας κας. Ε. Αχτσιόγλου, η οποία προβλέπει την αποπληρωμή των οφειλών των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.
  Η σχετική Υπουργική Απόφαση προβλέπει τη δραστική περικοπή και ρύθμιση των τόκων υπερημερίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, επιμηκύνει τον χρόνο αποπληρωμής από 240 σε 360 δόσεις, ενώ στην παρούσα φάση η τιμή παραχώρησης καθορίστηκε στα 304,41€/ τ.μ. Η Απόφαση περιλαμβάνει επίσης ευνοϊκότερους όρους για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (μακροχρόνια άνεργοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑΜΕΑ κλπ), απελευθερώνοντας έτσι από την πολύχρονη ομηρία και ανασφάλεια δεκάδες κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών του Δήμου μας.
  Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς στη σύντομη τοποθέτηση που έκανε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόνισε πως «είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μέσα στη μάστιγα της οικονομικής κρίσης, να καθοριστεί ένας τρόπος αποπληρωμής των οφειλών των κατοίκων που βάλλονται, με διευκολύνσεις κοινωνικά δίκαιες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητές τους.»

  Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας


  Item Reviewed: Ενημερωτική συζήτηση στις Εργατικές Κατοικίες Λαυρίου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη Rating: 5 Reviewed By: forkeratea