• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιουνίου 27, 2017

  Για την επέκταση του Προαστιακού και της Αττικής Οδού σε Λαύριο & Ραφήνα μίλησε στον ALPHA ο κ. Σπίρτζης  Για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού αναφέρθηκε, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Alpha στον δημοσιογράφο κ. Χάρη Ντιγριντάκη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

  Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν η επέκταση της Αττικής Οδού είναι στα σχέδια του Υπουργείου, ο κ. Σπίρτζης αποκάλυψε ότι δεν πρόκειται για επέκταση αλλά για επεκτάσεις της Αττικής Οδού και του Προαστιακού, αρχικά μέχρι το λιμάνι του Λαυρίου και στη συνέχεια της Ραφήνας, για να μπορέσει να μεταφερθεί μέρος των δραστηριοτήτων στα δύο λιμάνια, κυρίως της ακτοπλοΐας, ίσως και άλλων δράσεων των λιμανιών αυτών.

  Αναλυτικά η συνέντευξη του υπουργού Μεταφορών κ. Σπίρτζη.


  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να ρωτήσω κάτι άλλο μια και έχουμε την ευκαιρία να σας έχουμε κοντά μας. Η επέκταση της Αττικής οδού είναι ένα από τα επόμενα σχέδιά σας;

  ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Οι επεκτάσεις, δεν είναι επέκταση, είναι επεκτάσεις, είναι αρκετές οι επεκτάσεις που πρέπει να κάνουμε στην Αττική οδό.

  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποια είναι η πρώτη που ετοιμάζετε ;

  ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν είναι μία.

  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για πέστε μας.

  ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κατ’ αρχάς να πούμε ότι η Αττική οδός δεν είναι μόνο ο αυτοκινητόδρομος, είναι ταυτόχρονα και ο προαστιακός. Η πρώτη λοιπόν επέκταση που σχεδιάζουμε, είναι η επέκταση του προαστιακού μέχρι το λιμάνι του Λαυρίου και στη συνέχεια της Ραφήνας, για να μπορέσουν να μεταφερθεί μέρος των δραστηριοτήτων στα δύο λιμάνια, κυρίως της ακτοπλοΐας, ίσως και άλλων δράσεων των λιμανιών αυτών. Και πιστεύω, ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό και για το συνολικό σχεδιασμό της Αττικής αλλά και της χώρας. Και δεύτερον, η δεύτερη επέκταση που πρέπει, είναι αναγκαιότητα πλέον, εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δεν έχει γίνει, είναι ο δρόμος της δυτικής περιφερειακής στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας και της Αττικής που θα αποσυμφορήσει πάρα πολύ την κίνηση και το μεταφορικό χρόνο.

  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Χρονικά που το βλέπετε κ. Σπίρτζη, που τα βλέπετε αυτά χρονικά;

  ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ακούστε, κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να βρούμε και χρηματοδότηση αλλά και να ξεπεράσουμε πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες που δεν έχουν να κάνουν μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε ευρωπαϊκό.

  Πιστεύουμε ότι είναι μία μάχη να συντμήσουμε πάρα πολύ τους όρους ωρίμανσης και αυτό κάνουμε, γιατί διαφορετικά δε θα βγούμε από την κρίση. Αν δεν τρέξουμε νέα σύγχρονα έργα, χρήσιμα έργα για την κοινωνία και για τους πολίτες, που έχουν όμως σαν συνέπεια να μειωθεί πάρα πολύ η ανεργία. Το έχουμε ανάγκη αυτό ως κοινωνία, αλλιώς δε θα μπορέσουμε με τίποτα να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που έχουμε. Είμαστε αυτή τη στιγμή, μετά τη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία που έγινε, σε αυτή τη φάση, στη φάση του να πάμε σε άλλες εποχές, σε εποχές δίκαιης ανάπτυξης. Κι αυτό το διάσημα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε όσο μπορούμε περισσότερο, προκειμένου να μπορέσουμε να βγούμε επιτέλους στα μέσα του ’18, τον Αύγουστο του ’18, από την περιπέτεια στην οποία έχουμε μπει και να πάμε σε άλλες εποχές.

  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και μια τελευταία ερώτηση γιατί και ο χρόνος πιέζει.

  ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είναι η επέκταση της λεωφόρου Κύμης μέχρι την εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, είναι η επέκταση…

  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα γίνει υπογειοποίηση εκεί ;

  ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ναι, ένα κομμάτι θα είναι υπόγειο. Είναι η συνέχιση από την Κατεχάκη μέχρι και την Ηλιούπολη που και εκεί χρειάζεται πάρα πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις και μεγάλη πολύ προσοχή για το περιβάλλον και τον Υμηττό μας, που έχει δεχτεί πολλές κατασκευές. Είναι η επέκταση προς Ραφήνα, υπάρχουν δηλαδή έργα στις επεκτάσεις της Αττικής οδού τα οποία είναι πάρα πολύ χρήσιμα για τη χώρα και πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν έχουμε άλλο χρόνο, ήθελα να σας κάνω πάρα πολλές ερωτήσεις. Μια άλλη ημέρα. Να είστε καλά. Γεια σας.

  ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
  Γεια σας.

  Πηγή: irafina.gr


  Item Reviewed: Για την επέκταση του Προαστιακού και της Αττικής Οδού σε Λαύριο & Ραφήνα μίλησε στον ALPHA ο κ. Σπίρτζης Rating: 5 Reviewed By: Unknown